Известие
Collapse
No announcement yet.
Непрекъснати проблеми с Alfa 145
Collapse
X
-
Имах клиент много запален по Алфа,но вдигнал ръце от една 146-ца 1.4 ТС,колата глъхнела,забивала не качвала обороти и гаснела.Обиколил всички сервизи в Габрово и всички му заявявали,че е за основен ремонт и човека искал да я хвърля за скраб,не му се давали толкова пари за ремонт и споменал това на наш общ познат и така му реших проблема точно за 10 минути.Чисто и просто кара колата с обикновена газова и гръмнала,всмукателните колектори излезли от гумите и смуче въздух.Е сега човека няма никакви проблеми вече 1 година,е правете си сами изводите дали колите са скрапове или "майсторите" така ги изкарват.Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex...Bye my come dream...
Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"
Comment
-
Първоначално публикувано от shark145 Покажи съобщениеАз не разбирам . Обяснете ми ! Не разбирам нищо от коли. Аз съм компютърджия. Какво толкова не и е наред колата от 1500-2000 лв нали и слагаш нови части ?
Ако рамата ти е права , слагаш стягаш и караш.
Аз си събирам пари за bmw е46 (защо не питайте) но след като се качих в алфата разбрах, че по добре да се науча на някой стар варел. Та за bmw бях отъпкал пътеките, приятели знаят къде какво и как, дори ходих в Горублене някакъв батка имаше 4 разглобени bmw-та и пълен с части.
Ще разглобя два еднакви компютъра и ще ти дам единия/ щом разбираш/ да го сглобиш, а бругия ще го дам на Бай Х*й и ще видим какъв е резултата. Дето се вика - " Козата си сака пръч".
Не се втелясвай от марката. "Най-готино" е да се сдобиеш с марков кинеф.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Доколкото разбрах, колата е служебна..И пича тръгнал да я оправя, за да я кара...Начинание, което само по себе си е малко нали така все едно да хванеш някоя жрица на любовта и да я вкарваш в правия път.Пък после Алфите били кенефи
Първоначално публикувано от shark145 Покажи съобщениеАз не разбирам . Обяснете ми ! Не разбирам нищо от коли. Аз съм компютърджия. Какво толкова не и е наред колата от 1500-2000 лв нали и слагаш нови части ?
Ако рамата ти е права , слагаш стягаш и караш.
Аз си събирам пари за bmw е46 (защо не питайте) но след като се качих в алфата разбрах, че по добре да се науча на някой стар варел. Та за bmw бях отъпкал пътеките, приятели знаят къде какво и как, дори ходих в Горублене някакъв батка имаше 4 разглобени bmw-та и пълен с части.
1ва грешка, че стягаш чужда кола. Няма как да знаеш кой как я е карал, обслужвал и т.н. Като са я карали като каруца преди теб, има да сменяяяяш ли сменяш и да стягаш. Нали се сещаш, че кола дето 20г. е карана като каруца как се стяга?!
2ра грешка - нещо, което всички сме правили, но трябва да се опариш, за да знаеш - непроверените майстори и ваденето на сума пари при тях - резултатът почти винаги е = 0, а ти олекваш серозно откъм пари. Особено като разберат, че си бос по темата. Като малък и аз съм се парил така. Извадих сума пари за едно Уно при един майстор и нищо не направи. Даже ми умря пред блока половин час по-късно колата.
Ако си мислиш, че като си вземеш БМВ е46 и то нема да се чупи, си в сериозна заблуда. Нали се сещаш, че батката от Горубляне ще сглоби 1 кола от тея 4 на части, ще я полира и ще я шитнат на някой будала дето после има да си я чука у главата. Алфата не е чуплива кола, както я изкарват, но си иска подръжка. Като я караш на кенеф и всичко почва да сдава багажа. Така, че да стягаш некоя чужда гробница ми се вижда нонсенс. Да не те плаша, ама съм почти сигурен, че на тая Алфа не и е сменян съединител - комплект, което се прави някъде около 100-150 хил км. и сега е сдал тотално багажа. А тва не са малко пари. Демек има смисъл да го оправяш само ако ти я дадат колата да си е твоя. Иначе не се занимавай. Ако искаш да караш Алфа си вземи твоя- гаранция и ще ти излезе по-евтино и ще и се насладиш. Все пак иди в някой от клубните сервизи да ти кажат какъв е случая. Може колегите да са прави и да е некое маркуче и прочее.(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Алфата е служебна , ремонтите си ги плаща фирмата. Сега с новия съединител качих хора, които имат голям опит и всички викат много е добре. Аз не мога да я позная колата.
Много само да кажа че е бърза. На кръстовищата съм пъра кола . Аз лично харесвам само bmw е46 и mercedes cls320 ... 350 . Имайте в предвид че аз друга кола не съм карал и не мога да правя сравнение.
Относно bmw няма страшно проверени са нещата и там няма да бъда излъган
Comment
-
Първоначално публикувано от shark145 Покажи съобщениеАлфата е служебна , ремонтите си ги плаща фирмата. Сега с новия съединител качих хора, които имат голям опит и всички викат много е добре. Аз не мога да я позная колата.
Много само да кажа че е бърза. На кръстовищата съм пъра кола . Аз лично харесвам само bmw е46 и mercedes cls320 ... 350 . Имайте в предвид че аз друга кола не съм карал и не мога да правя сравнение.
Относно bmw няма страшно проверени са нещата и там няма да бъда излъган
П.п. Като понавъртиш километри и коли, ще си разшириш вкусовете.Last edited by myato; d.m.y г., 20:42.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първо покарай колите, а после решавай, защото може да останеш силно изненадан от факта, че не това, което мислиш, че е най-доброто, е добро за тебе! Има много фактори, които не са за пренебрегване. Моята например ще е направо извратена работа за някой по-обемист господин. Вози твърдо като истинска 33-ка и има всички недостатъци, свойствени за тия кенефи.
Но...
На мене си ми е удобна и изобщо не ме изморява. Лепи ми "като песница на оКо".
Жената по-често се вози на луксозни возила, та е забелязала, че луксозният мерцедес на нейн колега, въпреки, че е много комфортен и мек, два пъти се е налагало да спира от Перник до Сопот, защото са се схванали. Наш познат хубостник си продате156-цата и той си взе мерцедес. Сега се е подстригал нула номер, за да не си оскубе косите.
А на тебе може съвсем друга кола да ти хареса...На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
my secondary passion
Така!
Първо уважавам организации като вашата ето тук във форума виждам хода с по над 2000 и над 5000 поста ...
Аз си имам собствен проблем с cls320 и тъй като не ми е по джоба съм се ориентирал към втората последна любима кола ( bmw е 46 ) не ми се сърдете когато дойда на вашата сбирка и събор с дълго чаканата bmw е46 примерно 330D( прецакаха ме с пари ... )
Да може след като си купя e46 да съжалявам но от мен да знаете "Мегак се гаси с пари"
Признавам си обаче че служебната ми алфа е много люта . Бързо се ускорявам предполагам на А-сферичната и форма и може би това че фирмата се е съсредоточила да бори спортните двигатели.
Едно ще ви кажа: Живота е добър шегаджия.В продължение на над една година спорих с колегата който е фен и притежава Alfa Romeo да я остави и че не може да се сравнява с любимата кола ... и какво стана . Живота реши да ме качи за първа кола на Alfa Romeo.
Comment
-
Здравей колега, мойта първа кола също е Alfa(50хил. км. вече съм минал с нея) .Нямам ядове с нея и доста ме радва и следващата кола пак ще бъде Alfa.Просто трябва да я видят хора които разбират.Не случайно колегите ти казват да погледнеш форумните сервизи.Мойта я подържам в такъв и съм повече от довелен,като цени отн. и тн. всичко си е на ниво.Карал съм доста други марки вкл. bmw,но чувството като в алфата просто го няма.Успех с баварката, но недей да си мислиш , че се качваш караш само.Айде със здраве
Comment
-
Първоначално публикувано от shark145 Покажи съобщениеТака!
Първо уважавам организации като вашата ето тук във форума виждам хода с по над 2000 и над 5000 поста ...
Аз си имам собствен проблем с cls320 и тъй като не ми е по джоба съм се ориентирал към втората последна любима кола ( bmw е 46 ) не ми се сърдете когато дойда на вашата сбирка и събор с дълго чаканата bmw е46 примерно 330D( прецакаха ме с пари ... )
Да може след като си купя e46 да съжалявам но от мен да знаете "Мегак се гаси с пари"
Признавам си обаче че служебната ми алфа е много люта . Бързо се ускорявам предполагам на А-сферичната и форма и може би това че фирмата се е съсредоточила да бори спортните двигатели.
Едно ще ви кажа: Живота е добър шегаджия.В продължение на над една година спорих с колегата който е фен и притежава Alfa Romeo да я остави и че не може да се сравнява с любимата кола ... и какво стана . Живота реши да ме качи за първа кола на Alfa Romeo.
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от shark145 Покажи съобщениеТака!
Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Колега Shark145 имам БМВ Е39 2.8 невероятен автомобил който като го взех налях близо 2000лв.за ремонти и смяна на какво ли нетака че не се стряскай това са кола на по 12-14-15г. и е нормално да сменяш и правиш.
Читава кола само от магазина
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеНа старо само вино и ракия!Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеЗа ракията, съгласен. За виното, не съвсем. Малко вина са по-хубави с голямо отлежаване, а на някои въобще не им понася. Другото е снобария и липса на вкус.
Ама виж как, без да искаме, пак стигнахме до пукницата преди петата страница!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment